EN ACI KAZANÇ!

Sofraların vazgeçilmezi kurutmalıklar Gaziantepli kadınların ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Yıllardır biber tüccarlığı yapan Memik Kerse, “Gaziantepli kadınlar evlerinin kurutmalıklarını yaptıktan sonra mevsimine göre getirdiğimiz patlıcan ve biberi temizleyip para kazanıyorlar” dedi.

Eklenme: 5 Eylül 2016 - 11:11 / Son Güncelleme: 5 Eylül 2016 - 11:11 / Editör: BIK

Kubilay Han Demir- Hakimiyet Gazetesi(Gaziantep)-  Özellikle kış mevsiminde tüketmek amacıyla hazırlanan biber, kabak ve patlıcan gibi sebzeler Gaziantep’te yapılmaya devam ediyor. Türkiye’nin birçok yöresine kurutulmuş biber ve patlıcan sevkiyatının yapıldığı Gaziantep’te kadınlar,  biber tüccarları tarafından mahallelerine getirilen biberlerin bin tanesini 8 TL’ye temizleyerek evlerine katkı sağlıyor.

“GÜNLÜK 15 TON KURUTMALIK İÇİN BİBER DAĞITIYORUM”

Yıllardır biber tüccarlığı yaptığını söyleyen Memik Kerse, maddi durumu iyi olmayan Gaziantepli ailelerin en çok tercih ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Şuan kurutmalığın sezonunun sonlarına doğru geldik. Genelde acı biber veriyoruz. Maddi durumu iyi olmayan aileler bizden talep ediyor bizlerde getirip çuvallarla yapa bilecekleri kadar biber bırakıyoruz. Biberlerin bin tanesini kadınlar evlerinin önünde hem oyup hem de ipe diziyorlar. Karşılığında ise bin bibere 8 TL veriyoruz. Ortalama bir evin biberden kazandığı para ise 50 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Böylelikle Gaziantepli kadınlar evlerine maddi katkı sağlamış oluyorlar” dedi.

“EVİMİZE EK BİR GELİR OLSUN DİYE YAPIYORUZ”

Kocalarının çekim ve konuşmalarına izin vermediğini söyleyen kadınlardan bazıları, “biz zaten bunu kendi evimize de yapıyoruz. Şimdi ise evimizin önünde para kazanarak yapıyoruz. Fazla yorucu değil ama biber acı olduğu zaman geceleri uyuyamıyoruz” şeklinde konuştular.