Kabak çekirdeğinde “taş fırın” lezzeti

İnce ve uzun yapısıyla bilinen, “Ürgüp sivrisi” ve “çerçeve” türü bulunan Nevşehir yöresine özgü çerezlik kabak çekirdeği, hasadın ardından taş fırınlarda kavrularak lezzet kazanıyor. İl genelinde 187 bin dekar alana ekimi yapılan çerezlik kabak çekirdeğinden yıllık ortalama 14 bin 250 ton verim elde edilirken, kent ekonomisine yaklaşık 300 milyon lira katkı sağlanıyor.

Eklenme: 16 Ekim 2018 - 11:21 / Son Güncelleme: 16 Ekim 2018 - 11:21 / Editör: Ömer Faruk Orkçu
10 gün boyunca güneş altında bekletilen ürün, daha sonra işletmelerde sanayi tipi fırınlarda, köy ve beldelerde ise tepsi içinde taş fırınlarda kavruluyor.